Paprikareepjes met kippenhaasjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Koop jij wel eens kippenhaasjes? Het is het kleine, smalle stukjes dat vast zit aan de kipfilet. Je kan ze dus apart kopen en ze zijn ideaal voor dit recept.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr kippenhaasjes
- 45 ml sojasaus
- zonnebloemolie
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 3 eetlepels maïsbloem
- peper van de molen
- zout
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- 1 eetlepel gember/knoflookpasta
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- pijpajuintjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
- Meng de kippenhaasjes met 2 eetlepels van de sojasaus. Laat de kip afgedekt 1u in de koelkast marineren.
- Verwarm wat olie in een brede pan.
- Bak de paprikareepjes tot ze zacht beginnen te worden.
- Haal de paprika's uit de pan en leg ze in een kom.
- Doe de maïsbloem in een kom en kruid ze met peper en zout.
- Wentel de gemarineerde kippenhaasjes door de maïsbloem.
- Doe een flinke laag olie in een wok en warm die goed op.
- Frituur de kippenhaasjes goudbruin.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Meng de resterende sojasaus met de zoete chilisaus, gember/knoflookpasta en sesamolie in een grote kom.
- Voeg de paprikareepjes en kip toe en meng tot alles plakkerig wordt van de saus.
- Serveer deze kip met de paprika's en werk af met de pijpajuintjes.
TIP:
Kook basmatirijst of kleine pasta bij dit gerecht. Meng die op het laatste door de paprikareepjes.
Reacties