Aardappelen en boontjes in tomatensaus

Foto Cathy Van de Moortele

Een gerecht dat ik steeds meer weet te waarderen: aardappelpartjes samen gegaard met sperzieboontjes in tomatensaus. MMmmmm... echt, daar kan ik heel erg van genieten. Ik gebruik liefst verse boontjes, maar je kan ook diepvriesboontjes gebruiken. Doe die dan bevroren bij de aardappelen.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 50 gr paprikapuree
  • 400 gr lange kerstomaten
  • 400 gr vastkokende aardappelen, geschild en in parten gesneden
  • kippenbouillon, heet
  • peper van de molen
  • zout
  • oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 gr sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes gesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Laat een flinke hoeveelheid olijfolie opwarmen in een zware pot, type Le Creuset.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg de look toe en gaar die even mee.
  • Roer de paprikapuree door de uien en laat hem even meebakken tot de smaken vrijkomen.
  • Roer de tomaatjes en de aardappelparten door de olie en laat alles een laagje krijgen.
  • Giet voldoende hete bouillon in de pot, zodat de aardappelen net onder staan.
  • Breng het geheel aan de kook en verminder dan het vuur naar medium warmte.
  • Kruid met peper, zout, oregano en laurier.
  • Leg de boontjes in de pot en zet er een deksel op.
  • Laat alles zachtjes garen. 
  • Verwijder het deksel als er nog teveel vocht is.

TIP:

Voeg gerust wat chilivlokjes toe in het begin, als je graag wat pit wilt.
Geen tomaten in huis? Gebruik dan een blik tomatenblokjes van een goed merk.
De paprikapuree koop ik in de Turkse winkel. Je kan het ook vervangen door tomatenpuree of een mengeling van beide.

Reacties