Dessert met platte kaas en aardbei

Foto Cathy Van de Moortele

Toen mijn vriendin het lievelingsdessert van haar moeder beschreef, moest ik meteen de ingrediënten op mijn MyShopi boodschappenlijstje invullen. Het leek me zo lekker en het is ook totaal niet moeilijk om te maken. Geniet maar mee!

Wat hebben we nodig:

  • 200 ml slagroom
  • 20 gr vanillesuiker
  • 200 gr fijne griessuiker
  • 500 gr Brabantse, volle platte kaas
  • 1 kg aardbeien, schoongemaakt en in stukken gesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker en de griessuiker.
  • Spatel er de platte kaas onder tot je een homogene massa hebt.
  • Maak laagjes platte kaas en aardbei in een glazen kom.
  • Dek af met plastic folie en zet enkele uren in de koelkast.

TIP:

Voeg meer of minder suiker toe naar eigen behoefte.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties