Asperges in ham
Foto Cathy Van de Moortele |
Ze zijn er weer, onze Belgische trots: witte asperges, lokaal gekweekt. Kook ze asperges beetgaar (ik gebruik hiervoor mijn sous-vide stick), rol ze in smaakvolle ham en strooi er mimosa van ei over.
Wat hebben we nodig:
- 12 witte asperges
- 30 gr boter
- peper van de molen
- zout
- nootmuskaat
- 6 plakken smaakvolle ham, vers gesneden
- 2 eieren, hardgekookt
- platte peterselie
Hoe gaan we te werk:
- Schil de asperges.
- Prak de boter en kruid ze met peper en zout en vers geraspte nootmuskaat.
- Stop de asperges in twee vacumeerzakken en doe in elke zak de helft van de gekruide boter.
- Trek de asperges vacuüm.
- Vul de sous-vide bak met water. Programmeer de sous-vide stick op 85° en stel de tijd in op 45 min.
- Laat de zakken met de asperges in het warme water zakken en zet het deksel op de bak.
- Na het garen knip je de zak open. Je kan de boter opvangen en over de asperges serveren als je dat wilt.
- Dep de asperges droog met keukenpapier.
- Rol telkens 2 asperges in een plak ham.
- Schik de rolletjes op 2 borden.
- Pel de eieren.
- Duw de eieren door een fijne zeef, zodat je mimosa van ei bekomt.
- Werk af met platte peterselie.
TIP:
Heb je geen sous-vide stick, dan kan je de asperges uiteraard ook gewoon garen op het fornuis.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties