Asperges in ham

Foto Cathy Van de Moortele

Ze zijn er weer, onze Belgische trots: witte asperges, lokaal gekweekt. Kook ze asperges beetgaar (ik gebruik hiervoor mijn sous-vide stick), rol ze in smaakvolle ham en strooi er mimosa van ei over.

Wat hebben we nodig:

  • 12 witte asperges
  • 30 gr boter
  • peper van de molen 
  • zout
  • nootmuskaat
  • 6 plakken smaakvolle ham, vers gesneden
  • 2 eieren, hardgekookt
  • platte peterselie

Hoe gaan we te werk:

  • Schil de asperges.
  • Prak de boter en kruid ze met peper en zout en vers geraspte  nootmuskaat.
  • Stop de asperges in twee vacumeerzakken en doe in elke zak de helft van de gekruide boter.
  • Trek de asperges vacuüm.
  • Vul de sous-vide bak met water. Programmeer de sous-vide stick op 85° en stel de tijd in op 45 min.
  • Laat de zakken met de asperges in het warme water zakken en zet het deksel op de bak.
  • Na het garen knip je de zak open. Je kan de boter opvangen en over de asperges serveren als je dat wilt.
  • Dep de asperges droog met keukenpapier.
  • Rol telkens 2 asperges in een plak ham.
  • Schik de rolletjes op 2 borden.
  • Pel de eieren.
  • Duw de eieren door een fijne zeef, zodat je mimosa van ei bekomt.
  • Werk af met platte peterselie.

TIP:

Heb je geen sous-vide stick, dan kan je de asperges uiteraard ook gewoon garen op het fornuis.

Foto Cathy Van de Moortele





Reacties