Frambozencake met zeste van citroen
Foto Cathy Van de Moortele |
Of hoe lekker een cake kan zijn... Een malse frambozencake met zeste van citroen. Zuur, zoet en lekker, wat wil je nog meer? Ik heb er nog wat bloemsuiker over gezeefd, net voor het serveren. Staat nog eens superleuk ook!
Wat hebben we nodig:
- 280 gr patisseriebloem
- 8 gr bakpoeder
- 3 gr zout
- 250 gr fijne griessuiker
- zeste van 1 grote citroen
- 85 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 85 ml neutrale olie
- 3 eieren
- merg van 1 vanillestokje
- 180 ml karnemelk
- 200 gr verse frambozen
- 10 gr bloem
- bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een grote, rechthoekige cakevorm in met bakspray.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom.
- Klop de suiker met de citroenzeste, zodat de suiker de smaak van de citroen krijgt.
- Voeg de boter en de olie toe en klop goed en stevig op, tot je een lichtgele massa bekomt. Neem daar je tijd voor.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop telkens goed.
- Klop het vanillemerg door het beslag.
- Voeg afwisselend droge ingrediënten (bloem) en karnemelk toe en klop kort op.
- Meng de frambozen met de bloem, zodat ze allemaal een dun laagje hebben. Dit zal ervoor zorgen dat de frambozen mooi verdeeld zitten in de cake.
- Spatel de frambozen door het beslag en giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
- Bak de cake 55 - 60 min in de warme oven.
- Check met een satéprikker in het midden van de cake en laat hem er nog even in staan als de prikker er niet helemaal droog uit komt.
- Laat de cake volledig afkoelen in de vorm op een rooster.
- Ontvorm de cake en zet hem op taartschaal.
- Bestuif de cake met bloemsuiker.
- Snij de cake met een gekarteld mes in dikke plakken.
- Versier met extra frambozen.
TIP:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
Je kan de cake ook afwerken met glazuur.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties