Maïstortilla (wordt tostada)

Foto Cathy Van de Moortele

We zijn hier in België wel bekend met de zachte wraps, Mexicaanse tortilla's, maar heb je al eens Mexicaans maïstortilla's geproefd? Ze worden gemaakt van masa harina (niet hetzelfde als maïsbloem, ook al is de naam hetzelfde), heet water en zout. Zorg dat ze mooi zacht blijven, door ze in een keukenhanddoek te wikkelen.
Wil je nog een stapje verder gaan? Bak de maïstortilla's dan krokant in een laagje olie en beleg deze tostada's net zoals ik hier deed, met fijngesnipperde sla, gepekelde rode ui, pico de gallo, gebakken scampi.

Wat hebben we nodig:

  • 240 gr masa harina
  • 6 gr zout
  • 320 - 370 ml water, heet
  • zonnebloemolie

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de masa harina in een kom en meng er het zout door.
  • Voeg geleidelijk aan 320 ml heet water toe en meer indien nodig. Mogelijks heb je niet al het water nodig.
  • Het deeg moet aanvoelen als playdough. Ik kneed het deeg in mijn Kenwood met de K-klopper.
  • Gebruik een grote koekjesschep om gelijke deegballetjes te maken. Zorg dat de balletjes tussen 35 en 40 gr wegen.
  • Laat de deegballetjes 10 min rusten onder een handdoek.
  • Zet een zware, antikleefpan op het vuur en warm die goed op.
  • Rol een balletje deeg uit tussen 2 plastiek vellen.
  • Leg een tortilla in de hete pan en laat hem 1 min bakken of tot hij bruine vlekjes krijgt op de onderkant.
  • Bak ook de andere kant.
  • Hou de tortilla's warm en zacht in een handdoek.
  • Ga zo door tot alle tortilla's gebakken zijn.
  • Optioneel: maak van de tortilla's tostada's.
  • Doe een laagje olie in een pan.
  • Bak de tortilla's één voor één knapperig in de olie.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Vul de tortilla's met gebakken scampi, met carnitas, ...
Heb je een tortillapers? Zoveel te beter!
Masa harina koop je best online, bijvoorbeeld hier: Pimenton.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties