Witte bonensoep met pasta

Foto Cathy Van de Moortele


Ok ok, het is bijna zomer, maar niet alle dagen zijn even warm en dan kan ik echt wel genieten van een maaltijdsoep zoals deze. Witte bonen doen het hier altijd goed. Wortels en selder liggen standaard in mijn koelkast en op de voorraadplank staan voldoende tomaten in blik voor een maand of 6. Wees niet bang om voldoende Parmezaanse kaas te raspen boven je kom soep, het wordt alleen maar lekkerder.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 2 stelen selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • oregano
  • peper van de molen
  • zout
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 1 blik tomatenblokjes van een goed merk
  • 750 ml kippenbouillon, heet
  • 1 bokaal witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 200 gr kleine pasta
  • 2 handenvol verse spinazie, gewassen en gesnipperd
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een grote pot.
  • Fruit de ui glazig zonder hem te laten kleuren.
  • Voeg de wortel en selder toe en laat die wat zachter worden.
  • Voeg de knoflook en de kruiden toe.
  • De tomatenblokjes, bouillon en bonen mogen bij de groentjes.
  • Breng alles aan de kook.
  • Verminder het vuur voor de helft en dek af met een deksel, schuin op de pot.
  • Roer af en toe, om de tomaten te breken.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Roer de spinazie door de soep.
  • Voeg de beetgare pasta toe en warm nog even door.
  • Schep de soep in diepe borden en werk af met extra veel vers geraspte Parmezaanse kaas en Aleppo peper.

TIP:

Koop echte Parmezaanse kaas en blijf weg van de nep-poederkaas.
Dit is een maaltijdsoep, maar geef er gerust nog brood bij.
Ik heb gekozen voor ditali pasta, te koop in de Turkse supermarkt.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties