Witte bonensoep met pasta
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 2 stelen selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- oregano
- peper van de molen
- zout
- Aleppo peper (pul biber)
- 1 blik tomatenblokjes van een goed merk
- 750 ml kippenbouillon, heet
- 1 bokaal witte bonen, gespoeld en uitgelekt
- 200 gr kleine pasta
- 2 handenvol verse spinazie, gewassen en gesnipperd
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie opwarmen in een grote pot.
- Fruit de ui glazig zonder hem te laten kleuren.
- Voeg de wortel en selder toe en laat die wat zachter worden.
- Voeg de knoflook en de kruiden toe.
- De tomatenblokjes, bouillon en bonen mogen bij de groentjes.
- Breng alles aan de kook.
- Verminder het vuur voor de helft en dek af met een deksel, schuin op de pot.
- Roer af en toe, om de tomaten te breken.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Roer de spinazie door de soep.
- Voeg de beetgare pasta toe en warm nog even door.
- Schep de soep in diepe borden en werk af met extra veel vers geraspte Parmezaanse kaas en Aleppo peper.
TIP:
Koop echte Parmezaanse kaas en blijf weg van de nep-poederkaas.
Dit is een maaltijdsoep, maar geef er gerust nog brood bij.
Ik heb gekozen voor ditali pasta, te koop in de Turkse supermarkt.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties