Kaasrisotto
Foto Cathy Van de Moortele |
Een goed stuk Parmezaanse kaas, verse kippenbouillon, romige risotto. Zo gaat dat. Laat je niet intimideren, risotto maken is niet moeilijk. Je moet alleen tijd hebben om in de keuken te blijven en je niet laten afleiden door kleine kinderen, TikTok of Netflix. Zet een glaasje witte wijn klaar en geniet van jouw me time met jouw risotto.
Ik heb gekozen voor deze prachtige risottopan van Lagostina. De pan kan op alle warmtebronnen, zorgt voor een ideale warmtegeleiding en wast makkelijk af. Je kan de pan uiteraard ook voor andere gerechten gebruiken. Cook & Sizzle is trouwens mijn favoriete webshop geworden. Je kan er niet alleen terecht voor al jouw keukenmateriaal, maar je krijgt er ook waardevolle tips en je vindt er elke week nieuwe recepten (heb je mijn recepten al gezien op de website?).
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 kleine sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 300 gr risotto rijst (arborio rijst)
- 50 ml witte wijn
- 1200 ml kippenbouillon, heet
- peper van de molen
- zout
- klontje boter
- 80 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- platte peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie warm worden in een zware pot.
- Fruit de sjalotsnippers glazig. Laat ze zeker niet kleuren (zacht vuur).
- Roer de rijst door de sjalotjes en laat elke korrel een beetje olie opnemen.
- Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Voeg een pollepel hete bouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen.
- Voeg pas verse bouillon toe wanneer de vorige volledig is opgenomen.
- Ga zo door tot de rijst romig is en de bouillon op is.
- Kruid met peper en een snuifje zout.
- Zet de pan van het vuur.
- Laat de boter smelten in de risotto en strooi er de kaas over.
- Meng voorzichtig.
- Schep de risotto in diepe borden en werk af met peterselie.
TIP:
Risotto eet je best meteen, opgewarmd is het stukken minder lekker.
Kies een droge, witte wijn.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties