Tiramisu van aardbei
Foto Cathy Van de Moortele |
Een frisse, zomerse versie van dit gekende dessert: tiramisu met aardbeitjes. Elk jaar kijk ik uit naar de knalrode aardbeien, heerlijk zoet en sappig. Ik probeer ze dan ook zo vaak mogelijk te eten.
Onze kippen leggen weer volop en zorgen dat we elke dag verse eitjes hebben. Daar kan ik alleen maar blij en dankbaar voor zijn.
Wat hebben we nodig:
- 80 gr bloemsuiker
- 250 gr mascarpone
- 3 eieren
- 1 pak boudoirs
- 150 ml sterke koffie, afgekoeld
- 30 ml aardbeienlikeur
- 500 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- pure cacao
Hoe gaan we te werk:
- Scheid de eieren.
- Klop de dooiers op met de bloemsuiker tot ze lichtgeel en dik zijn.
- Meng de mascarpone door de dooiers tot je een egaal mengsel hebt.
- Klop de eiwitten op en spatel ze voorzichtig door dit mengsel.
- Zet een schaal klaar waarin je de tiramisu wilt klaarmaken.
- Doop de boudoirs één voor één in het mengsel van koffie en aardbeilikeur.
- Schik de boudoirs in één laag in de schaal.
- Lepel 1/3 van de mascarponevulling over de koekjes en strijk glad met een spatel.
- Strooi de helft van de aardbeien over de vulling.
- Leg opnieuw in koffie/likeur gedrenkte koekjes op de aardbeien, lepel 1/3 vulling over de koekjes en voorzie deze laag van de rest van de aardbeitjes.
- De laatste gedrenkte koekjes mogen op de aardbeien, met de rest van de mascarpone.
- Dek de schaal af met folie en zet ze minstens 4u in de koelkast.
- Bestuif de tiramisu met pure cacao.
- Gebruik een keukenlepel om de porties uit te scheppen, zodat je niets morst van deze lekkernij. Een diep bord is een goed idee, zoals dit prachtige bord van bord van Le Creuset. En om je tafel niet te bevuilen, leg je nadien de keukenlepel op de lepelhouder in de kleur Rhône.
TIP:
Mix een deel van de aardbeitjes door de mascarponevulling voor extra smaak.
Hou enkele aardbeien apart voor de afwerking.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties