Ravioli met ricotta en 'nduja
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik denk dat ik toch elke week een bakje ricotta mee breng van de supermarkt. 'Nduja staat hier standaard in de koelkast (en in de voorraadkast). Het bewaart ook heel erg lang (zorg voor een propere lepel) en je hebt er maar weinig van nodig om een gerecht smaak te geven. Zongedroogde tomaatjes erbij, een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas en woppa! We kunnen weer aan tafel.
Wat hebben we nodig:
- verse pasta op basis van 200 gr ei, 200 gr semola en 200 gr "00" pastabloem
- 70 gr zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
- 20 gr 'nduja
- 250 gr ricotta, uitgelekt
- 50 gr Parmezaanse kaas + extra voor de afwerking
- zout
- boter
- verse salie
Hoe gaan we te werk:
- Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
- Laat het deeg 30 m in rusten in een ziploczakje.
- Cutter de tomaatjes fijn in de keukenrobot.
- Voeg de 'nduja toe en cutter alles glad.
- Doe de ricotta erbij en cutter nogmaals tot een romige massa.
- Rasp de Parmezaanse kaas boven de ricotta en meng nogmaals.
- Breng de vulling over in een spuitzak.
- Verdeel het deeg in 4 delen.
- Rol 1 deel uit tem stand 6 (mijn Kenwood pastamachine gaat tot stand 9).
- Spuit gelijke hoopjes vulling op het pastavel.
- Dek af met een tweede vel.
- Snij de ravioli met een getand pastawiel.
- Laat de ravioli kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
- Ga zo door tot alle vulling op is.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- In een pan laat je de boter smelten. Strooi een handvol salie in de boter en laat de boter hazelnootbruin worden.
- Schep de ravioli in diepe kommen en lepel er de salieboter over.
- Werk af met extra Parmezaanse kaas.
TIP:
Laat de ravioli langer drogen en breng ze dan over op een bakplaat met silicone matje om ze in te vriezer. Eenmaal bevroren stop je ze in een diepvrieszak of diepvriesdoos.
Kook de ravioli bevroren, laat ze niet eerst ontdooien.
Goed voor zo'n 50 ravioli.
Reacties