Kippenhaasjes in citroenroomsaus

Foto Cathy Van de Moortele

Die kleine, smalle fileetjes die vastzitten aan de grote kipfilet, die hebben we nodig voor het recept van vandaag. Ik koop ze graag apart, zodat ik altijd de haasjes in huis heb voor bijvoorbeeld dit recept: kippenvingers. Het vlees is snel gaar en is lekker mals.

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr kippenhaasjes
  • 30 gr bloem
  • 1 eetlepel oregano
  • peper van de molen
  • zout
  • boerenboter
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 200 ml slagroom
  • zeste van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • handjevol platte peterselie, gesnipperd
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Dep de kippenhaasjes droog met keukenpapier.
  • Kruid de bloem met oregano, peper en zout.
  • Laat een klontje boter warm worden met een scheutje olijfolie in een pan.
  • Wentel de kippenhaasjes door de gekruide bloem en schud overtollige bloem af.
  • Leg het vlees in de pan en laat het mooi kleuren aan beide zijden.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het op een bordje.
  • Voeg wat extra olijfolie toe.
  • Fruit de knoflook, zonder hem te laten kleuren.
  • Giet de slagroom in de pan en warm die op een laag vuur op.
  • Voeg de citroenzeste en het sap toe en de helft van de peterselie.
  • Meng goed met een garde.
  • Laat de kip verder garen in de saus. Dat heeft maar enkele minuten nodig.
  • Werk af met de rest van de peterselie en Aleppo peper.

TIP:

Voeg minder of meer citroen toe naar eigen goeddunken.



Reacties