Pinsa met burrata

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hoorde voor het eerst over pinsa via Prinsessenboontjes, de foodblog van Joke en Félien. Het lijkt me superleuk om eens zelf deeg voor pinsa te maken, maar het is er nog steeds niet van gekomen.
Pinsa heeft uiteraard heel veel weg van pizza. In het deeg zit rijstbloem verwerkt. Het deeg is heel luchtig en krokant en heeft tijd gekregen om te rijpen.
Toen ik mijn wekelijkste boodschappen aan het doen was, zag ik in het versvak van Delhaize een pinsa bodem liggen. Ik nam hem meteen mee en legde ook nog een burrata in de kar. Thuis had ik al prosciutto arrosto in de koelkast en het recept voor mijn zelfgemaakte pizzasaus verdiende wel eens een nieuwe foto. Aan de slag!

Wat hebben we nodig:

  • 1 pinsa bodem
  • 2 eetlepels zelfgemaakte pizzasaus
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • 5 plakjes prosciutto arrosto
  • 1 burrata, uitgelekt
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Haal de pinsa bodem uit de verpakking.
  • Besmeer de bodem met de pizzasaus.
  • Sprenkel er wat olijfolie over en strooi nog wat extra oregano over de saus.
  • Beleg de bodem met de plakjes ham en schuif de pinsa voor 7 - 8 min in de oven.
  • Breek de burrata over de pinsa en laat hem wegsmelten.
  • Werk af met Aleppo peper.

TIP:

De rest van de pizzasaus kan je invriezen of je gebruikt hem voor een ander recept.
Hou je bodem krokant door niet te overdrijven met saus. Twee eetlepels zijn echt voldoende.



Reacties