Vissoep

Foto Cathy Van de Moortele

Kabeljauw vandaag. Ik had zin in maaltijdsoep en de kabeljauw doet het hier prima in. Elke vaste witte vissoort kan je hier voor gebruiken. Let's do it!

Wat hebben we nodig:

  • 100 ml olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 3 stengels selder, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 eetlepel paprikapuree (of tomatenpuree)
  • platte peterselie, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • peper van de molen
  • zout
  • oregano
  • Aleppo peper (pul biber)
  • 300 ml visbouillon of garnalenbouillon, heet
  • 120 ml witte wijn
  • 300 gr aardappelen, geschild, gewassen en in kleine blokjes gesneden
  • 160 ml culinaire room
  • 400 gr kabeljauw, in hapklare stukken gesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Warm de olie op in een kookpot.
  • Fruit de ui glazig en voeg de knoflook toe.
  • Doe de selderblokjes bij de ui en fruit ze mee. Laat de groentjes niet kleuren.
  • Roer de paprikapuree door de groentjes en bak die even mee.
  • Strooi de peterselie over de groentjes en voeg de tomatenblokjes toe.
  • Vul het blik met heet water en voeg dat ook toe aan de pot.
  • Doe de laurierblaadjes, kruiden, bouillon en witte wijn in de pot en breng alles aan de kook.
  • Zet het vuur wat zachter en laat de soep 15 min pruttelen onder deksel.
  • De aardappelblokjes mogen in de pot. Laat ze garen op een medium vuur.
  • Voeg de room toe.
  • Leg de vis in de pot en reken zo'n 3 - 4 min om hem te garen, op medium-laag vuur.
  • Check de kruiding.

TIP:

Geef rustiek brood bij deze maaltijdsoep.
Voeg extra heet water toe als de soep te dik wordt.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties