Krokante flapjes met tonijn
Foto Cathy Van de Moortele |
Superleuk om te maken! Een ideetje dat ik mocht proeven bij de familie uit Djibouti op het werk. Mevrouw kocht pain de mie en rolde dat helemaal plat uit. Een vulling van tonijn met gekookte aardappelen en ajuin en daarna een laagje ei en paneermeel. De flapjes worden krokant gebakken in zonnebloemolie.
Wat hebben we nodig:
- 1 grote aardappel, gewassen
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
- Aleppo peper
- 130 gr tonijn, uitgelekt
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- bloem
- 8 sneetjes pain de mie
- 2 eieren, losgeklopt
- 200 gr paneermeel
- zonnebloemolie
Hoe gaan we te werk:
- Kook de aardappel gaar in de pel.
- Trek het velletje er af en plet de aardappel fijn.
- Meng de aardappel met een scheutje olijfolie.
- Kruid met peper, zout en Aleppo peper.
- Prak de tonijn door de aardappel en meng de uitjes er onder.
- Klop wat bloem los met een beetje koud water. Dit wordt de lijm om het brood te sluiten.
- Neem een sneetje brood en rol het zo plat mogelijk uit met een deegrol.
- Leg het sneetje brood voor jou met een punt naar jou gericht.
- Smeer de randen van het brood in met wat van het bloempapje.
- Schep een lepel vulling (ongeveer 40 gr) op het brood en vouw dicht tot een driehoek.
- Druk de randjes heel goed aan. Zorg dat het flapje nergens scheurt.
- Doop het flapje in ei en daarna in paneermeel.
- Ga zo verder tot alle vulling op is.
- Frituur de flapjes in de zonnebloemolie.
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Laat de flapjes eerst uitlekken op keukenpapier en leg ze daarna op een rooster.
Zet de steel van een houten lepel in de olie. Als de olie meteen begint te borrelen, is de olie op de juiste temperatuur.
Ik koop Pain de mie van Harry's bij Delhaize. Het brood heeft geen korst en is ideaal voor deze bereiding.
Laat de olie helemaal afkoelen en zeef ze daarna. Je kan de olie in een propere glazen fles gieten en opnieuw gebruiken.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties