Macaroni met lamsgehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Niet altijd makkelijk om lekker lamsgehakt te vinden, maar als ik het in huis heb, dan maak ik er graag gehaktballetjes of een ovenschotel mee. Vandaag gaan we voor macaroni met lamsgehakt en kaassaus.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
- 500 gr lamsgehakt
- snuif kaneelpoeder
- peper van de molen
- zout
- 1 lamsbouillonblokje
- oregano
- 2 blikken tomatenblokjes van een goed merk
- 400 gr korte macaroni
- 250 gr ricotta
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt + extra voor de afwerking
- 50 ml melk
- nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie opwarmen in een pot.
- Fruit de uisnippers glazig en voeg de knoflook toe. Laat de knoflook even meebakken.
- Bak het gehakt rul met de uien.
- Kruid met kaneel, peper, zout, het verkruimelde bouillonblokje en de oregano.
- Doe de tomatenblokjes bij het vlees en warm goed door.
- Zet het vuur zachter en zet een deksel op de pan.
- Laat de tomaten een kwartiertje pruttelen op laag vuur.
- Verwijder het deksel en laat de saus nu verder pruttelen tot de tomaten helemaal zacht zijn en de saus dikker is geworden.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de macaroni beetgaar in ruim, gezouten water.
- Giet de macaroni af.
- Klop de ricotta los met de 30 gr Parmezaanse kaas en de melk.
- Kruid met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat.
- Meng deze kaassaus met de macaroni.
- Doe de vleessaus in een ovenschaal en giet daarover de macaroni met de kaassaus.
- Meng alles door elkaar.
- Strooi extra Parmezaanse kaas over de macaroni.
- Schuif de ovenschotel voor 30 min in de oven.
TIP:
Geen ricotta in huis? Maak dan een gewone bechamelsaus.
Je kan de ovenschotel op voorhand maken en nadien opwarmen in de oven.
Laat de macaroni niet te lang koken, want hij moet nog 30 min in de oven.
Reacties