Fudge brownies

Foto Cathy Van de Moortele

Je kan nooit genoeg recepten hebben voor brownies. Ze zijn altijd nog net iets anders. Dit recept bijvoorbeeld. Ik gebruik zowel chocolade callets als chocolate chunks. De callets smelten weg, de chunks blijf je terugvinden in de brownies. We voegen ook wat espressopoeder toe aan het beslag, niet voor de koffiesmaak, maar om de smaak van de chocolade te versterken. 
Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm voor je ze er uit haalt en versnijdt.

Wat hebben we nodig:

  • 55 gr water
  • 3 gr espressopoeder
  • 220 gr fijne griessuiker
  • 115 gr donkerbruine suiker
  • 125 gr boter, in blokjes gesneden
  • 320 gr chocolade callets (Callebaut)
  • 4 eieren
  • 210 gr patisseriebloem
  • 4 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 125 gr chocolate chunks + 25 gr extra voor de afwerking

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Neem een vierkante bakvorm van 23 cm en bekleed die met bakpapier. Vet het bakpapier in met bakspray en laat de randen overhangen.
  • Doe het water met het espressopoeder in een kookpot en roer met een garde.
  • Voeg de twee soorten suiker en de boter toe.
  • Verwarm alles op het fornuis tot de boter gesmolten is.
  • Neem de pot van het vuur en laat er de callets in smelten.
  • Klop de eieren goed op in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de draadklopper.
  • Giet de lichtjes afgekoelde chocoladesaus bij de eieren en klop verder op tot een homogeen mengsel.
  • Meng de bloem met het natriumbicarbonaat en het zout en zeef dit boven het chocolademengsel.
  • Meng nogmaals tot alle bloem weg is.
  • Gebruik een spatel om de 125 gr chocolate chunks door het beslag te mengen.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
  • Tik de vorm een paar keer op je werkvlak.
  • Strooi de resterende chocolate chunks over het beslag.
  • Schuif de bakvorm voor 55 min in de oven.
  • Laat de brownies afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Haal de brownies met het bakpapier uit de vorm.
  • Snij de brownies in vierkanten.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Je kan ook chocolate chips gebruiken ipv chocolate chunks.

Foto Cathy Van de Moortele







Reacties