Koolsla uit Nigeria
Foto Cathy Van de Moortele |
In het opvangcentrum waar ik werk, heb ik wekelijks toffe gesprekken met Farouk uit Nigeria. Ik hou van zijn prachtige Britse accent, zijn fantastische humor, het handgeklap en de stralende ogen wanneer we het eens zijn over iets. Zijn keuken boeit mij en hij weet altijd wel iets leuks te vertellen.
Deze koolsla uit Nigeria is knapperig en de dressing is romig met een zuurtje. Ik zou er wel eens wat nootjes durven bij doen ook. Wat denk jij?
Wat hebben we nodig:
- 2 ansjovisfileetjes (of een kneepje ansjovispasta uit een tube)
- 45 gr mayonaise
- 1 koffielepel Worcestershire saus
- 1/2 koffielepel mosterd
- peper van de molen
- zout
- 50 gr mayonaise
- 1 eetlepel vloeibare honing
- sap van 1/2 citroen
- 100 gr witte (spits)kool, geschaafd
- 100 gr rode (spits)kool, geschaafd
- 1 wortel, geschraapt en geraspt
- 1 klein blikje maïs, uitgelekt
- 65 gr Romeinse sla, gesnipperd
- 2 hardgekookte eieren, gepeld en in reepjes gesneden
- 1/3 komkommer, geraspt en uitgelekt
Hoe gaan we te werk:
- In een kommetje prak je de ansjovisfileetjes tot een pasta.
- Voeg de mayonaise toe en kruid met Worcestershire saus, mosterd, peper en zout.
- Voeg nu extra mayonaise toe tot je voldoende dressing hebt voor je coleslaw.
- Zoet de dressing met de honing en verfris ze met het citroensap.
- In een kom meng je de witte kool met de rode kool, de geraspte wortel en de maïs.
- Voeg de gesnipperde sla, de reepjes ei en de geraspte komkommer toe.
- Giet de dressing over de salade en meng met een tang.
- Dek af met plastic folie en laat de salade een uurtje trekken in de koelkast.
TIP:
Rode kool maakt de coleslaw nog aantrekkelijker door de kleur.
Meng een handvol walnoten door de coleslaw.
Neem je graag een belegd broodje mee naar het werk? Helemaal niets mis mee om jouw broodje met deze koolsla te beleggen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties