Citroenpudding

Foto Cathy Van de Moortele

Dit is één van die recepten, waarbij je heel weinig ingrediënten nodig hebt maar waar je toch de vingers bij aflikt. Fraai de pudding na het opstijven op met slagroom en rood fruit.

Wat hebben we nodig:

  • 480 gr slagroom
  • 150 gr griessuiker
  • 100 ml vers geperst citroensap (1 1/2 citroen)

Hoe gaan we te werk:

  • In een steelpannetje meng je de room met de suiker.
  • Met een garde blijf je goed kloppen terwijl je het mengsel opwarmt.
  • Laat de suiker smelten zonder de room te heet te laten worden.
  • Laat dit mengsel 4 min goed doorwarmen, terwijl je blijft kloppen.
  • Zet de pan van het vuur en voeg het citroensap onmiddellijk toe.
  • Laat de pudding 10 min afkoelen.
  • Klop nog eens goed door met de garde.
  • Verdeel de pudding over 6 glaasjes en zet ze minstens 4u in de koelkast, onafgedekt.
  • Werk de pudding af naar eigen creativiteit.

TIP:

Deze pudding is op zijn lekkerst wanneer hij koel geserveerd wordt.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties