Gefrituurde kip

Foto Cathy Van de Moortele

Kies voor ontboute kippendijen om deze gefrituurde kip te maken. De kip zal sappig en mals zijn, met extra veel smaak. We kruiden niet alleen het beslag maar ook de bloem waarmee de kip gepaneerd wordt. Zet je speekselklieren maar aan het werk, het zal nodig zijn.

Wat hebben we nodig:

  • 4 eetlepels zoet paprikapoeder
  • 4 koffielepels uienpoeder
  • 1 snuif chilipoeder
  • zwarte peper, gemalen
  • snuif gedroogde oregano
  • 2 kippenbouillonblokjes, verkruimeld
  • 500 ml karnemelk
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 1 kg kippendijen
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 200 gr maïzena
  • snuif kurkuma

Hoe gaan we te werk:

  • We gaan eerst de kruidenmix maken: in een kommetje meng je het paprikapoeder met het uienpoeder, de chili, peper, oregano en de verkruimelde bouillonblokjes.
  • In een grote kom giet je de karnemelk. Kruid met zout en twee eetlepels van de kruidenmix en klop er ook het ei onder.
  • Leg de kippendijen tussen plastic folie en klop de dikkere delen plat met een vleeshamer.
  • Leg het vlees in de marinade van karnemelk.
  • Dek af met folie en zet de kip 4u in de koelkast.
  • In een kom meng je de zelfrijzende bloem met de maïzena, kurkuma en de rest van de kruidenmix.
  • Neem een geplette kippendij uit de marinade en doop hem in de bloem.
  • Schud overtollige bloem af en doop de kip opnieuw in de marinade en weer in de bloem. Zorg dat de bloem goed blijft zitten.
  • Verwarm de frituurpan op 175°C.
  • Frituur de kip in delen. Leg het mandje niet te vol, anders daalt de temperatuur te snel. Meestal is 1 kippendij voldoende per beurt.
  • Indien nodig, draai je de kip om.
  • Laat de kip uitlekken op keukenpapier en leg ze daarna op een rooster. Hou ze warm in de oven.

TIP:

Zorg dat de temperatuur van de olie niet beneden de 165°C gaat.
Serveer deze kip met aardappelsalade.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties