Ovenschotel met gemarineerde aardappelen en chipolata

Foto Cathy Van de Moortele

Dit is weer zo'n ovenschotel waar iedereen blij van wordt. Ik heb gekozen voor chipolata met fijne kruiden, maar je zou bijvoorbeeld ook kruidige merguez worstjes kunnen nemen. Er lagen nog een paar Turkse groene pepers in de koelkast en die vonden ook hun plekje in deze ovenschotel.
De aardappelen stomen we gedeeltelijk voor, zodat ze goed gaar zijn voor de worstjes gaan verpieteren.
Als marinade nemen we mijn zelfgemaakte pizzasaus, die we gisteren trouwens maakten. Die zorgt voor extra smaak op de aardappelen en uien.

Wat hebben we nodig:

  • 650 gr vastkokende aardappelen, geschild
  • 160 gr zelfgemaakte pizzasaus
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 3 kleine uien, gepeld
  • peper van de molen
  • zout
  • 5 chipolata's met fijne kruiden
  • 3 Turkse groene paprika's, gehalveerd en ontpit

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de aardappelen in dikke plakken.
  • Stoom de aardappelplakken half gaar. Ik reken hier 10 min voor.
  • Doe de pizzasaus in een kom en doe er de knoflook en de peterselie bij.
  • Voeg de gestoomde aardappelschijven toe aan de marinade en wentel ze er goed in.
  • Laat de aardappelen 15 min staan in de marinade, zodat die goed kan intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en neem een grote, ronde ovenschaal.
  • Snij de uien in dikke plakken en leg ze op de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel de plakken aardappel met de marinade over de uien. Resterende saus schep je over de aardappelen.
  • Kruid de aardappelen met peper en zout.
  • Leg de chipolata's op de aardappelen.
  • Snij de paprika's in stukken en strooi ze tussen de worstjes.
  • Schuif de ovenschaal voor 30 min in de oven of tot de aardappelen gaar zijn.
  • Schep alles door elkaar en zorg dat je van alles een beetje op je bord krijgt.

TIP:

Je kan ook de gewone paprika's gebruiken, kies een kleur waar jij blij van wordt.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties