Omelet met spek en fijne groentjes

Foto Cathy Van de Moortele

Mijn dubbele pan kocht ik destijds om aardappeltortilla te maken en dat is ook hoofdzakelijk het doel van deze pan. Vandaag haalde ik ze uit de kast voor deze omelet met spek en fijne groentjes. Een complete maaltijd op zich, maar ik gaf er ook versgebakken brood bij. Wil je de omelet dik en hoog? Voeg dan 6 eieren toe ipv 4.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 200 gr aardappel, geschild, gewassen en in grove brunoise gesneden
  • 100 gr gezouten spek, in reepjes gesneden
  • 1/2 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 2 selderstengels, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 rode paprika, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 4 - 6 eieren

Hoe gaan we te werk:

  • Zet de pan op het vuur en doe er wat olijfolie in.
  • Verwarm de olie op medium warmte.
  • Doe de blokjes aardappel in de pan en schud goed zodat ze overal een laagje olie krijgen.
  • Laat de blokjes een beetje zachter worden en voeg dan het spek toe.
  • Bak het spek even mee.
  • Voeg de ui, selder en paprika toe en laat die ook zacht worden.
  • Van zodra de aardappelblokjes zacht zijn, kruid je met peper, zout en peterselie.
  • Klop de eieren los en giet ze over de groenten.
  • Laat de omelet op medium vuur garen en ga af en toe met een rubberen spatel langs de rand.
  • Schud af en toe met de pan, zodat je zeker bent dat de omelet niet blijft kleven.
  • Zet het vuur niet te hoog.
  • Zet de tweede pan op de eerste en draai de pannen tegelijk om, zodat de omelet nu kan bakken aan de andere kant in de tweede pan.
  • De tweede kant hoeft niet lang te garen.
  • Werk af met extra peterselie.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Voeg gerust andere groentjes toe, zoals bv diepvrieserwtjes.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties