Semolataart

Foto Cathy Van de Moortele

Neem de fijnste semoule (griesmeel) voor deze taart. Ik gebruik de semola de Cecco die ik ook gebruik voor mijn verse pasta's. Je wil namelijk geen korrel in deze melktaart. Heb je een melkboer in de buurt? Nog beter. Verse melk is top! Met de eieren van onze eigen kippen erbij, is dit alvast een heel lekker dessert.

Wat hebben we nodig:

  • 1 l (verse) melk
  • 160 gr semola de Cecco
  • 220 gr fijne griessuiker
  • 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel vanille extract
  • kaneelsuiker

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een ronde taartvorm van 25 cm diameter en vet die lichtjes in met bakspray.
  • Doe er een bakpapiertje in en vet ook het bakpapier lichtjes in.
  • Doe de melk in een kookpot en warm die goed op, zonder hem te laten koken.
  • Strooi de semola in de warme melk van zodra die lichtjes begint te borrelen.
  • Met een garde los je de semola op in de melk.
  • Voeg nu ook de suiker toe. Het mengsel zal meteen al dikker worden.
  • Laat de boter smelten in de pap.
  • Klop de eieren los met de vanille in een kommetje.
  • Giet een beetje van het warme melkmengsel bij de eieren om ze te temperen en voeg het ei dan toe aan de melk.
  • Meng nog even kort met de garde tot alle ei opgenomen is.
  • Giet alles over in de voorbereide vorm en effen het oppervlak met een spateltje.
  • Zet de semolataart voor 45 min in de oven. Er zal een dun korstje op komen.
  • Laat de taart volledig afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Bestuif de taart met kaneelsuiker.
  • Snij punten van de taart en serveer ze op kamertemperatuur.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Je kan de taart ook gewoon bestuiven met kaneel ipv kaneelsuiker. Of met een laagje bloemsuiker.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties