Linguine met scampi in basilicumbotersaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Staat er één woord in de titel waar je niet blij van wordt? Ik dacht al van niet. De pasta maken we uiteraard weer zelf en de rest is zo snel klaar, echt.
Wat hebben we nodig:
- vers pastadeeg, op basis van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
- de blaadjes van 1 potje verse basilicum
- 150gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 1 grote teen knoflook, gepeld en geraspt
- peper van de molen
- zout
- Aleppo peper (pul biber)
- 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 15 gr Pecorino Romano kaas, geraspt
- 450 gr scampi, ontdooid, van schaal en darmkanaal ontdaan
Hoe gaan we te werk:
- Maak het pastadeeg volgens het gekende recept en laat het 30 min rusten in een gesloten ziploc zakje.
- Verwerk het pastadeeg tot linguine en laat het kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
- Cutter de basilicumblaadjes fijn.
- Klop de boter op in de keukenrobot met het mes, tot ze zacht is.
- Kruid de boter met de knoflook, peper, zout, Aleppo peper en de twee soorten kaas en basilicum.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- In een diepe hapjespan laat je de kruidenboter warm worden.
- Gaar de scampi in de boter.
- Voeg de al dente pasta toe aan de hapjespan, samen met een pollepel pastakookvocht.
- Verdeel de pasta met de scampi en de basilicumbotersaus over 2 borden.
TIP:
Verse pasta blijft het lekkerst. In de versafdeling van de supermarkt kan je ook verse pasta vinden. Nog niet helemaal hetzelfde als de huisgemaakte pasta, maar nog altijd beter dan de gedroogde versie.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties