Kaascappelletti in saffraan wijnsaus

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van een lekkere saus. Deze saffraan witte saus zal jou doen watertanden. Zorg dat je wat brood bij de hand hebt, om de laatste restjes mee op te deppen. Ga op zoek naar een uitheems winkeltje, waar je de echte Iraanse saffraan kan kopen. Die vind je normaal gezien niet gewoon in de rekken, maar achter slot en grendel aan de kassa... net omdat het de echte is...
Kies jouw favoriete kaascappelletti of maak ze zelf. 

Wat hebben we nodig:

  • kaascappelletti voor 2 personen
  • zout
  • 50 ml water
  • 1 doosje saffraandraadjes
  • 150 ml witte wijn
  • 50 gr boter
  • 150 ml slagroom
  • witte peper

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng die alvast aan de kook.
  • Kook de cappelletti gaar.
  • Ondertussen neem je een potje met 50 ml water en daar los je de saffraandraadjes in op.
  • In een sauspan laat je de witte wijn inkoken tot je maar 30 ml meer over hebt.
  • Laat de blokjes boter wegsmelten in de witte wijn en voeg de slagroom toe.
  • Warm de saus goed door en voeg ook het saffraanwater toe. Je zal zien dat de saus meteen mooi zachtgeel wordt.
  • Kruid de saus met zout en witte peper.
  • Voeg de gare cappelletti toe aan de saus en schep ze voorzichtig om.
  • Verdeel de cappelletti over 2 diepe kommen en napeer met de resterende saus.

TIP:

Ik strooi graag nog wat platte peterselie en Aleppo peper over de pastakommen, omdat het oog nog extra zou verwend worden.
Cappelletti met een mengeling van roomkaas en ricotta is een goede keuze voor dit gerecht. Je vindt ze in de versafdeling in de supermarkt. Of je maakt ze natuurlijk zelf. Wat je ook kiest: cappelletti of tortellini, het is allemaal lekker!

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties