Zalmforel in de oven

Foto Cathy Van de Moortele

Een fijne vissoort, ik weet hem zeker te waarderen. Ga naar de markt of zoek een visboer die jou deze lekkernij kan verkopen. Ga voor een volledige vis (kop, staart en kieuwen mogen er wel al af en hij mag ook schoon zijn van binnen), zo is hij op zijn lekkerst.
We garen deze vis in de oven, samen met tomaat en ui. Kies een goede olijfolie en maak ook eens gebruik van verse rozemarijn. 

Wat hebben we nodig:

  • 1 zalmforel, schoongemaakt en drooggedept
  • peper van de molen
  • zout
  • 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
  • enkele takjes rozemarijn
  • 4 plakjes citroen
  • olijfolie
  • 10 trostomaten, gehalveerd
  • 2 kleine uien, gepeld en in 4 gesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  • Snij de vis aan beide zijden diagonaal meerdere keren in.
  • Strooi peper en zout over de vis (en binnenin) en wrijf de kruiden er in met je handen.
  • Duw plakjes knoflook en kleine takjes rozemarijn in de sneden die je eerder maakte. Doe dat aan beide zijden.
  • In de buik van de vis leg je de plakjes citroen en nog meer rozemarijn.
  • Besprenkel de vis met olijfolie, binnen- en buitenkant.
  • Leg de vis op de bakplaat.
  • In een kom meng je de tomaten met de partjes ui.
  • Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid met peper, zout en fijngesnipperde rozemarijn.
  • Verdeel de groenten rond de vis.
  • Schuif de vis 40 min in de oven.
  • Verwijder het vel van zodra je de vis wilt serveren.

TIP:

Zorg dat de vis binnenin geen bloed meer bevat. Spoel hem goed en dep hem droog.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties