Spirelli met aubergine en olijven
Foto Cathy Van de Moortele |
Blokjes gefrituurde aubergine, tomatensaus, pikante groene olijven en daar pasta bij? Ik zit al aan tafel.
Wat hebben we nodig:
- 1 grote aubergine
- olijfolie
- zout
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 1 blik tomatenblokjes, gemixt
- 150 gr spirelli
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 12 pikante, groene olijven
- peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
- Snij de boven- en onderkant van de aubergine weg.
- Snij de aubergine in plakken.
- Snij de plakken in repen en daarna in blokjes.
- Frituur de blokjes goudbruin in olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Kruid ze met zout.
- In de resterende olie fruit je de uisnippers aan tot ze wat zachter zijn.
- Doe de knoflook erbij en fruit die even mee tot hij geurig wordt.
- Blus met de tomatensaus.
- Warm de saus goed op en laat ze daarna 30 min op een zacht vuurtje pruttelen.
- Kook de spirelle beetgaar in ruim, gezouten water.
- Doe de peterselie en olijven bij de saus en kruid de saus met peper en zout.
- Schep de al dente spirelli bij de saus en warm nog even goed door.
TIP:
Heb je een Turkse of Arabische winkel in de buurt? Ga dan daar je olijven kopen. Je kan ze ter plaatse proeven, zo weet je meteen wat jij lekker vindt.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties