Spirelli met aubergine en olijven
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Blokjes gefrituurde aubergine, tomatensaus, pikante groene olijven en daar pasta bij? Ik zit al aan tafel.
Wat hebben we nodig:
- 1 grote aubergine
- olijfolie
- zout
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 1 blik tomatenblokjes, gemixt
- 150 gr spirelli
- platte peterselie, fijngesnipperd
- 12 pikante, groene olijven
- peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
- Snij de boven- en onderkant van de aubergine weg.
- Snij de aubergine in plakken.
- Snij de plakken in repen en daarna in blokjes.
- Frituur de blokjes goudbruin in olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Kruid ze met zout.
- In de resterende olie fruit je de uisnippers aan tot ze wat zachter zijn.
- Doe de knoflook erbij en fruit die even mee tot hij geurig wordt.
- Blus met de tomatensaus.
- Warm de saus goed op en laat ze daarna 30 min op een zacht vuurtje pruttelen.
- Kook de spirelle beetgaar in ruim, gezouten water.
- Doe de peterselie en olijven bij de saus en kruid de saus met peper en zout.
- Schep de al dente spirelli bij de saus en warm nog even goed door.
TIP:
Heb je een Turkse of Arabische winkel in de buurt? Ga dan daar je olijven kopen. Je kan ze ter plaatse proeven, zo weet je meteen wat jij lekker vindt.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties