Witte koolsalade

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van crunchy salades. Deze rauwkostsalade is eigenlijk een heel leuk zomeridee, maar ook in de winter kan je er van genieten. Zorg dat je de salade zo'n 3u laat trekken, zodat de smaken de tijd krijgen om samen te komen.

Wat hebben we nodig:

  • 350 gr witte kool
  • 100 gr wortel, geschraapt
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 100 gr witte, ongezoete yoghurt
  • 33 gr mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • snuifje suiker
  • peper van de molen
  • snuifje zout

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de harde kern weg uit de kool en rasp ze fijn.
  • Rasp ook de wortelen en doe ze bij de kool, samen met de gesnipperde ui en de peterselie.
  • Meng de yoghurt met de mayonaise, mosterd, azijn en het citroensap.
  • Kruid de dressing met suiker, peper en zout.
  • Giet de dressing over de groenten en schep alles mooi door elkaar.
  • Dek de salade af en zet ze zeker 3u weg in de koelkast.

TIP:

Lekker op een broodje met een hamburger of pitavlees.
Je kan ook spitskool gebruiken.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties