Ditali met erwtjes en pancetta

 Er komt behoorlijk wat respons op mijn recepten met ditali pasta. De pasta ziet er ook zo leuk uit. Ik koop de ditali in de Turkse supermarkt. De pasta is zo veelzijdig, je kan er alle kanten mee op.
Erwtjes dus. Ga voor diepvrieserwtjes, erwtjes uit blik zijn niet geschikt (ik vind die trouwens nergens geschikt voor, maar das mijn persoonlijke smaak). Als je geen pancetta vindt, ga dan voor blokjes spek.

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr pancetta, in blokjes gesneden
  • olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 ml witte wijn
  • 300 gr diepvrieserwtjes
  • 120 gr ditali pasta
  • zout
  • peper van de molen
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Leg de pancetta in de koude hapjespan en warm die zachtjes op.
  • Laat de pancetta krokant bakken. Doordat je begint met een koude pan, zal het vet wegsmelten en de pancetta mooi krokant worden.
  • Schep de krokante pancetta uit de pan met een schuimspaan en laat hem uitlekken op keukenpapier.
  • Hou het vet in de pan en voeg eventueel wat olijfolie toe.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Doe de diepvrieserwtjes in de pan en overgiet ze met heet water.
  • Kook de erwtjes gaar.
  • Ondertussen kook je ook de ditali gaar in ruim, gezouten water.
  • Schep de al dente pasta bij de erwtjes en voeg ook de pancetta toe.
  • Kruid met peper en zout. 
  • Verdeel de pasta over 2 diepe kommen en rasp er naar believen Parmezaanse kaas over.

TIP:

Dit is een eenvoudig, goedkoop en makkelijk recept.




Reacties