Koeken met noten en zaden
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze koeken zitten boordevol noten, zaden en gedroogd fruit. Ik vind dit echt superlekker! Crunchy, plakkerig, zoet... mmmm.
Wat hebben we nodig:
- 70 gr gedroogde abrikozen
- 50 gr walnoten, grof gehakt
- 70 gr witte hazelnoten, grof gehakt
- 60 gr bruine amandelen, grof gehakt
- 20 gr pijnboompitjes
- 30 gr pompoenpitten
- 40 gr zonnebloempitten
- 20 gr geroosterde sesamzaadjes
- 20 gr gebroken lijnzaad
- 40 ml esdoornsiroop
- 1 eiwit
- snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Meng alle ingrediënten in een kom.
- Gebruik een weegschaal om gelijke porties te maken: 8x 60 gr.
- Verdeel de porties over de bakplaat.
- Bak de koeken 15 - 20 min of tot ze goudbruin zijn en de keuken heerlijk ruikt.
- Laat de koeken afkoelen op een rooster.
TIP:
Ik gebruik graag een ring op de bakplaat en schep daarin de portie die ik wil gebruiken. Druk de portie plat met een lepel, zodat de koeken mooi rond zijn. Verwijder daarna voorzichtig de ring.
Als de abrikozen niet mals zijn, laat ze dan even weken in warm water. Giet daarna het water weg en dep ze droog.
Bewaar de geopende fles esdoornsiroop in de koelkast, anders zal de siroop snel beschimmelen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties