Tortellini met kaas
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr De Cecco pastabloem "00"
- 2 eieren
- scheutje lauw water
- snuifje zout
- klein scheutje olie
- 100 gr roomkaas Philadelphia (light)
- 125 gr ricotta
- een handvol fijngeraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout
- Kneed het pastadeeg door de bloem te mengen met de losgeklopte eieren, wat water en zout. Je kan wat olie aan het deeg toevoegen als het je te droog lijkt.
- Pak het pastadeeg in, in plastic folie en laat het zeker een half uur rusten.
- Je hebt nu tijd om de vulling te maken.
- Meng de soorten kaas met een vork.
- Kruid af met flink wat peper en zout. Er gaat altijd wat smaak verloren in het kookwater, dus wees niet te zuinig met je kruiding.
- Zet de vulling koel weg tot je de tortellini gaat maken.
- Rol het pastadeeg uit tot op stand 6 en laat de vellen even drogen op een bebloemd werkvlak.
- Met een ronde uitsteekvorm maak je cirkeltjes pastadeeg.
- Op elk cirkeltje schep je wat vulling.
- Maak de bovenste helft van de cirkel wat vochtig met een natte vinger. Vouw de onderste helft over de vulling en nijp het pakketje goed dicht en luchtvrij.
- Nu komt het tricky gedeelte. Het vraagt wat handigheid, maar geef niet te snel op. Neem een pakketje met vulling dat reeds toegevouwen is. Met je duim duw je de vulling iets naar boven en tegelijk zet je de achterkant een beetje recht. Vouw de tortellini nu rond je ringvinger en nijp de onderkantjes dicht op elkaar. (Onderstaand filmpje kan verduidelijking brengen.)
- Zet de tortellini op een bakblik dat je bestrooid hebt met pastabloem.
- Laat de tortellini een half uurtje drogen voor je ze kookt in ruim gezouten water.
- Je kan de tortellini ook meteen invriezen, op het bebloemde bakblik. Eenmaal bevroren, breng je ze over in een diepvrieszakje. Schrijf er meteen ook de datum en de vulling op.
Serveer met verse tomatensaus of roomsaus.
Reacties