Indiase curry met kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik hou van de warme smaken uit de Indiase keuken. Deze curry met kip serveer je liefst met rijst en naanbrood. Kies voor dikke, Griekse yoghurt. Geen fan van verse koriander? Neem dan platte peterselie.
De kipfilets worden eerst mooi aangebakken, zodat ze extra smaak krijgen en daarna sudderen ze zachtjes in de curry tot ze gaar zijn.
Wat hebben we nodig:
- 2 kipfilets, drooggedept
- zout
- zonnebloemolie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 koffielepel gember/knoflookpuree
- 1 koffielepel kerriepoeder
- snuif komijnpoeder
- snuif kurkuma
- snuif korianderpoeder
- snuifje cayenne
- 1/2 blik tomatenblokjes
- 2 eetlepels Griekse volle yoghurt
- snuif garam masala
- verse koriander, gesnipperd
- sap van 1/2 citroen
- 30 gr cashews, getoast in een pannetje met een beetje zonnebloemolie
Hoe gaan we te werk:
- Kruid de kipfilets met zout aan beide zijden.
- Zet een hapjespan op het vuur en laat ze warm worden.
- Doe wat olie in de pan.
- Laat de kipfilets mooi kleuren aan beide zijden, zonder ze te laten garen.
- Haal de kip uit de pan en laat ze rusten op een bord.
- Voeg wat extra olie toe aan de pan en warm ze op.
- Fruit de uien glazig en voeg de gember/knoflookpuree toe. Bak die ook even mee.
- Kruid met kerrie, komijn, kurkuma, koriander en cayenne.
- Roer de kruiden goed door de uien en laat de kruiden even meebakken.
- Voeg een lepeltje water toe om het geheel wat losser te maken.
- Doe de tomatenblokjes bij de kruiden en voeg ook de yoghurt toe.
- Meng goed met een garde.
- Leg de kip in de saus en dek af met een deksel.
- Laat de kip zo'n 20 min zachtjes garen in de saus en draai ze soms eens om.
- Werk de saus af met zout, garam masala, verse koriander en citroensap.
- Strooi de cashews over de curry.
TIP:
Je kan ook ontboute kippendijen gebruiken ipv kipfilets.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties