Chocolate chunk en pecan brownies

Foto Cathy Van de Moortele

Je weet waar ik naartoe wil: fudgy, chocolade, noten, lekkers... Dat dus. Deze brownies maak je snel. Met of zonder noten, met of zonder chocolate chunks of gewoon met alles er in. 
Chocolate chunks zijn dikker en vierkant, vergeleken met chocolate chips. Beide soorten smelten niet weg tijdens het bakken. Ideaal voor koekjes en brownies dus!

Wat hebben we nodig:

  • 300 gr fijne griessuiker
  • 100 gr patisseriebloem
  • 75 gr pure cacao
  • 70 gr bloemsuiker, gezeefd
  • 60 gr pecan noten + 20 gr extra voor de afwerking
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 30 ml water
  • enkele druppels vanille extract
  • 40 gr chocolate chunks

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Vet een vierkante bakvorm van 30x30cm in met bakspray, bekleed de bodem met bakpapier en vet ook het bakpapier in met bakspray.
  • In een kom meng je de suiker met de bloem, cacao, bloemsuiker, pecan noten en het zout.
  • In een tweede, grotere kom klop je de eieren los met de olie, het water en de vanille.
  • Roer de droge ingrediënten kort door de natte. 
  • Het beslag zal behoorlijk stevig en sticky zijn.
  • Breng het beslag over in de voorbereide bakvorm.
  • Strooi de chocolate chunks en extra pecannoten over het beslag.
  • Bak de brownies zo'n 30 - 40 min of tot ze gaar zijn (test met een satéprikker).
  • Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Haal de brownies uit de bakvorm, verwijder het bakpapier en snij ze in vierkantjes.

TIP:

Neem je bakvorm niet groter, anders zullen de brownies niet dik genoeg zijn. Je wilt namelijk dat ze smeuïg blijven.
Bak ze liever iets korter dan te lang.

Reacties