Krieltjes in de oven met kaas en ham

Foto Cathy Van de Moortele

Dit aardappelovengerecht moet je echt gemaakt hebben. Je zal blij verrast zijn!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 kg krieltjes, gestoomd en gaar
  • peper van de molen 
  • zout
  • 200 gr zure room
  • 1 (rode ui), gepeld en in halve ringen gesneden
  • 100 gr prosciutto arrosto
  • 150 gr geraspte kaas
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem een ronde ovenschaal en leg er de gare krieltjes in.
  • Kruid ze met peper en zout.
  • Leg een vel bakpapier op de krieltjes, zet er een tweede schaal op en druk de krieltjes plat.
  • Verwijder het bakpapier.
  • Smeer de zure room over de aardappeltjes en kruid met peper en zout.
  • Strooi de uien over de zure room.
  • Schik de plakken ham op de uien en strooi er de kaas over.
  • Schuif de ovenschotel voor 40 min in de oven.
  • Zet de grill nog even aan als de kaas niet voldoende gekleurd is.
  • Strooi de peterselie erover en geniet!
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Je hoeft de krieltjes niet te schillen, alleen maar goed te wassen.
Je kan ook plakjes raclettekaas gebruiken ipv geraspte mozzarella.
Leg eens wat schijven tomaten onder de ham en kruid die met oregano, peper en zout.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties