Anelletti met gebakken aubergineblokjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Aubergines staan hier wel eens op het menu. Niet echt een groente die in Belgiƫ supervaak gegeten wordt, maar die ik op het werk dagelijks tegenkom. Niet in de combinatie met pasta zoals vandaag, maar vaak gepoft in de oven, als dip, gefrituurd in olijfolie, ...
Anelletti (ook wel anelli genoemd), een kleine pastasoort die je hier niet zo vaak ziet. Ik gebruik ze sowieso om mijn spaghettios recept te maken of voor anelli met tomatenboter.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 banaansjalot, gepeld en fijngesnipperd
- zout
- 1 teen knoflook, gepeld
- 1 aubergine, in plakken gesneden
- 300 gr ministar tomaatjes, in 4 gesneden
- platte peterselie, gesnipperd
- 300 gr anelletti
- peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
- Fruit de banaansjalot glazig en kruid met zout.
- Leg de knoflook in de pan en laat hem zijn geur afgeven.
- Snij de plakken aubergine in kleine blokjes.
- Zet een pan op het vuur, doe er wat olijfolie in en bak de aubergineblokjes goudbruin.
- Voeg de kerstomaatjes toe aan de eerste pan en laat ze slinken.
- Kruid met zout en doe er een deel van de peterselie bij.
- Voeg de gebakken aubergineblokjes toe aan de saus.
- Kook de anelletti in ruim, gezouten water tot ze beetgaar zijn.
- Schep de al dente anelletti bij de saus en meng ze er onder.
- Warm nog even goed door.
- Verdeel de pasta met de aubergine over de diepe kommen en werk af met extra olijfolie en gesnipperde peterselie.
TIP:
Wil je graag Parmezaanse kaas bij dit pastagerecht? Zou ik ook doen!
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties