Pasta met rundergehakt in tomatensaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Omdat ik nog altijd heel erg van pasta hou: korte buisjespasta (ditali) met rundergehakt in tomatensaus. In deze pastaschotel is niet heel veel vlees verwerkt. Ideaal dus voor die dagen van de maand, waar je wat zuiniger moet zijn, zonder in te boeten aan smaak.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geperst
- 250 gr runderaméricain
- zout
- 300 gr ditali
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel paprikapuree
- 200 gr tomatenblokjes
- 1 koffielepel komijnpoeder
- peper van de molen
- platte peterselie, fijngesnipperd
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Doe een scheut olijfolie in een diepe hapjespan.
- Fruit de uisnippers aan en laat ze een beetje glazig worden.
- Doe de knoflook erbij en bak die even mee.
- Voeg het vlees toe aan de pan en bak het rul.
- Roer de tomatenpuree en paprikapuree door het vlees. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met komijnpoeder, peper van de molen en zout.
- Laat de saus 30 min pruttelen op een laag vuur.
- Ondertussen zet je een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis. Breng die aan de kook.
- Kook de pasta al dente.
- Voeg de al dente pasta toe aan de saus, samen met een pollepel pastakookvocht en de peterselie.
- Warm nog eens goed door en verdeel de pasta over 4 diepe kommen.
- Rasp Parmezaanse kaas over je pastagerecht en geniet!
TIP:
De ditali kocht ik bij de Turkse supermarkt.
Ook zonder vlees is dit nog altijd een prima gerecht.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties