Franse pannenkoeken
Foto Cathy Van de Moortele |
Altijd lekker, zeker als je buiten kippen hebt en je elke dag eitjes kan rapen. Heb je ook een melkboer in de buurt? Dan wordt het nog beter! Verse melk is top! Neem je eigen glazen fles mee en zorg voor minder verspilling.
Laat het beslag zeker 45 min smaak ontwikkelen. Haal een echte pannenkoekpan in huis en gebruik ze enkel voor dit doel. Uit dit recept haal je 13 smeuïge pannenkoeken.
Wat hebben we nodig:
- 250 gr patisseriebloem
- snuifje zout
- 4 eieren, geklutst
- 40 gr bloemsuiker
- 600 ml (verse) melk
- 40 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 1 eetlepel Grand Marnier (optioneel)
- extra boter voor de pan
Hoe gaan we te werk:
- Doe de bloem in een kom en meng het zout er doorheen.
- Maak een kuiltje in het midden.
- Giet de losgeklopte eieren in het midden en begin de eieren langzaamaan te mengen met de bloem.
- Strooi er de suiker over en klop verder.
- Giet de helft van de melk bij het beslag, klop alles homogeen.
- Voeg de gesmolten boter toe en meng.
- Giet de rest van de melk erbij en meng nogmaals goed.
- Graag een smaakmaker in het beslag? Voeg dan de Grand Marnier toe.
- Laat het beslag 45 min afgedekt rusten.
- Zet een pannenkoekpan op het vuur en warm ze op.
- Voorzie de pan van een beetje boter en laat die smelten.
- Giet een pollepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich gelijkmatig kan verdelen.
- Bak de pannenkoek tot ze droog wordt en draai ze dan om zodat je de andere kant kan bakken.
- Stapel de pannenkoeken op elkaar.
TIP:
Je kan ook oranjebloesemwater gebruiken ipv Grand Marnier als je liever geen alcohol gebruikt.
Je hoeft de pan niet elke keer in te vetten. Voeg pas wat verse boter toe aan de pan (klein klontje) als de vorige pannenkoek te droog was of niet mooi meer kleurde.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties