Zeebaars met dilleroomsaus

 

Foto Cathy Van de Moortele

Vraag je visboer om zeebaarsfilets, met vel. Want het vel van de zeebaars, dat eet je gewoon op nadat je de filets krokant gebakken hebt. De dilleroomsaus doet het hier prima bij. Lekker met gestoomde krieltjes. Vergeet niet om eventuele restjes saus op te deppen met een stukje brood.
Ik at er nog een salade bij van fijngesnipperde Chinese kool met een friszoete dressing.

Wat hebben we nodig:

  • 75 ml witte wijn
  • 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
  • 200 ml slagroom
  • peper van de molen
  • zout
  • verse dille, gesnipperd
  • sap van 1/4 citroen
  • boerenboter
  • 4 zeebaarsfilets, drooggedept

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een sauspannetje op het vuur met de witte wijn en de sjalot.
  • Laat de witte wijn voor de helft inkoken.
  • Voeg de room toe en kook de saus verder door, tot ze net dik genoeg is.
  • Kruid de saus na het indikken met vers gemalen peper, zout en veel verse dille. 
  • Verfris de saus met een beetje citroensap.
  • In een grote pan laat je wat boter opwarmen.
  • Kruid de filets aan beide zijden met peper en zout.
  • Leg de filets op de velkant in de hete boter en bak ze krokant.
  • Draai ze pas om wanneer het vel mooi gekleurd is.
  • Bak de filets nog een 2-tal min aan de andere kant.
  • Napeer de saus op 2 borden.
  • Schik op elk bord 2 zeebaarsfilets.

TIP:

Om te vermijden dat de vis opkrult van zodra hij in de hete boter komt te liggen, kan je de velkant enkele keren ondiep insnijden met een scherp mesje.

Reacties