Veggie ovenschotel

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van ovenschotels. Je kan er vanalles in kwijt en je hebt er een hele tijd geen omkijken naar. Veggie vandaag en je zal het vlees niet missen. 

Wat hebben we nodig:

  • 4 aardappelen, geschild, gehalveerd en in partjes gesneden
  • 2 wortelen, geschraapt en in plakken gesneden
  • 2 uien, gepeld, gehalveerd en in partjes gesneden
  • 1 oranje paprika, ontpit en in repen gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • platte peterselie, fijngesnipperd + extra voor de afwerking
  • olijfolie
  • zout
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • zoet paprikapoeder
  • Aleppo peper (pul biber)
  • sap van 1/2 citroen

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe alle groenten samen in een kom.
  • Doe er ook de gesnipperde pijpajuin en peterselie bij.
  • Besprenkel met olijfolie en kruid met zout, knoflook, paprikapoeder en Aleppo peper.
  • Hussel alles door elkaar en breng alles over in een ovenschaal. Zorg dat alles in één laag ligt, voor een gelijkmatige garing.
  • Schuif de schaal voor 1u in de oven.
  • Controleer of de aardappelpartjes gaar zijn.
  • Verfris het gerecht met vers citroensap en dien op.

TIP:

Zorg dat je aardappelpartjes gelijkmatig gesneden zijn.
Zet de oven niet te heet, zodat de aardappelen niet uitdrogen en hard worden.
Ik gebruik graag bintjes voor dit gerecht.
Mijn focaccia pan van Emile Henry is perfect voor deze ovenschotel. Ik laat hem mee opwarmen in de oven en van zodra de oven op temperatuur is, breng ik alles over in deze pan.
Heb je graag wat pit? Doe er dan een gesnipperd groen pepertje bij (met of zonder de pitjes).

Reacties