Citroendille bulghur met kippengehaktballetjes

Foto Cathy Van de Moortele

Een hartig bulghur gerecht, met balletjes! Voor een lekkere kom lekkers ga ik graag zitten. Geniet je mee?
Ik gebruikte mijn speciale keukentool om de worteltjes een geribbeld uiterlijk te geven. Niet noodzakelijk natuurlijk maar het maakt het wel extra aantrekkelijk.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 stelen selder, schoongemaakt en in maantjes gesneden
  • 2 wortelen, geschraapt en in plakjes gesneden
  • 1.2 l kippenbouillon
  • 800 ml water
  • 350 gr bulgur
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gr kippengehakt
  • verse dille, gesnipperd
  • zeste van 1/4 citroen
  • 30 - 45 gr paneermeel
  • peper van de molen
  • zout
  • partjes citroen

Hoe gaan we te werk:

  • Doe wat olijfolie in een pot en warm die op.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Doe de selder en wortel erbij en fruit deze groentjes mee tot ze zachter worden. Laat ze niet kleuren.
  • Overgiet de groenten met de bouillon en het water en breng het geheel aan de kook.
  • Doe de bulgur erbij en verminder de warmte naar medium.
  • Laat de bulgur garen.
  • Verfris met het citroensap.
  • Ondertussen meng je het kippengehakt met dille en citroenzeste.
  • Maak het gehakt iets steviger met paneermeel. Misschien heb je niet alles nodig.
  • Kruid het gehakt met peper en zout.
  • Maak kleine balletjes van het gehakt (maak je handjes lichtjes vochtig met water).
  • Zet een pot met wat 300 ml water op en gaar de balletjes. Voeg ze toe aan de rest, samen met het extra kookvocht indien nodig.
  • Kruid met peper en zout en serveer ze met partjes citroen en extra dille.

TIP:

Het is lekker om het gerecht te verfrissen met extra citroensap. Vandaar de citroenpartjes die je erbij serveert.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties