Scampi met pikante dip

Foto Cathy Van de Moortele

Kies voor scampi mét staart, gepeld en van het darmkanaal ontdaan. De pikante dip is superlekker bij deze garnalen. Je zal er je gasten mee verrassen!

Wat hebben we nodig:

  • 60 gr Heinz ketchup
  • 70 gr zoete Thaïse chilisaus
  • 25 gr mierikswortelsaus 
  • 10 ml vers citroensap
  • 1/2 koffielepel Worcestershiresaus
  • sriracha naar smaak
  • 400 gr jumbo scampi, ongepeld en van het darmkanaal ontdaan, ontdooid en droog gedept
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Meng de ketchup met de chilisaus, mierikswortel, het citroensap en de Worcestershire.
  • Kruid af met sriracha tot de saus voldoende pit heeft.
  • Zet de saus enkele uren in de koelkast zodat alle smaken samen kunnen komen.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Zet een bakplaat klaar.
  • Verwijder de schalen van de scampi maar laat het staartje er aan.
  • Meng de scampi met een scheutje olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de scampi over een bakplaat en zorg dat ze in één laag liggen.
  • Schuif de bakplaat in de oven.
  • Gaar de scampi 7 min of tot ze net roze en gaar zijn.
  • Laat de scampi kort uitlekken in een zeef en schik ze daarna op een bord om volledig af te koelen.
  • Eens de scampi compleet afgekoeld zijn, dek je ze af met plastic folie en zet je ze weg in de koelkast.
  • Serveer de saus bij de koude scampi.

TIP:

Voorzie een schaaltje om de scampistaarten te verzamelen.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties