Scampi met pikante dip
Foto Cathy Van de Moortele |
Kies voor scampi mét staart, gepeld en van het darmkanaal ontdaan. De pikante dip is superlekker bij deze garnalen. Je zal er je gasten mee verrassen!
Wat hebben we nodig:
- 60 gr Heinz ketchup
- 70 gr zoete Thaïse chilisaus
- 25 gr mierikswortelsaus
- 10 ml vers citroensap
- 1/2 koffielepel Worcestershiresaus
- sriracha naar smaak
- 400 gr jumbo scampi, ongepeld en van het darmkanaal ontdaan, ontdooid en droog gedept
- olijfolie
- peper van de molen
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Meng de ketchup met de chilisaus, mierikswortel, het citroensap en de Worcestershire.
- Kruid af met sriracha tot de saus voldoende pit heeft.
- Zet de saus enkele uren in de koelkast zodat alle smaken samen kunnen komen.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Zet een bakplaat klaar.
- Verwijder de schalen van de scampi maar laat het staartje er aan.
- Meng de scampi met een scheutje olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel de scampi over een bakplaat en zorg dat ze in één laag liggen.
- Schuif de bakplaat in de oven.
- Gaar de scampi 7 min of tot ze net roze en gaar zijn.
- Laat de scampi kort uitlekken in een zeef en schik ze daarna op een bord om volledig af te koelen.
- Eens de scampi compleet afgekoeld zijn, dek je ze af met plastic folie en zet je ze weg in de koelkast.
- Serveer de saus bij de koude scampi.
TIP:
Voorzie een schaaltje om de scampistaarten te verzamelen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties