Spaghetti met kip en tomaat in citroenlooksaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Niet meteen de eerste keuze van vlees als ik pasta maak, maar de kip doet het prima in dit spaghettigerecht. Samen met de citroen en de kruiden, de ovengeroosterde tomaatjes, de krokant gebakken pijnboompitjes en de smeuïgheid van de burrata.... yummy!
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 teen knoflook, gepeld
- kerstomaatjes, gehalveerd
- peper van de molen
- zout
- 1 kipfilet, in fijne plakjes gesneden
- oregano
- zoet paprikapoeder
- spaghetti voor 2 personen
- 30 gr boerenboter
- 1 teen knoflook, gepeld
- 50 ml witte wijn
- 3 plakjes citroen
- 1 burrata, op kamertemperatuur, uitgelekt
- 2 eetlepels pijnboompitjes
- basilicum, fijngesneden
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Doe wat olijfolie in een kom.
- Rasp de knoflook boven de olie en voeg de tomaatjes toe.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel de tomaatjes over de bakplaat en rooster ze 20 min.
- In een diepe hapjespan laat je wat olijfolie opwarmen.
- Kruid de plakjes kip met peper, zout, oregano en zoet paprikapoeder.
- Bak de kip kort tot ze net gekleurd is.
- Haal de kip uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
- Ondertussen verwarm je een pot met ruim, gezouten water op het fornuis.
- Kook de pasta al dente.
- Voeg de boter toe aan de pan van de kip en rasp er de knoflook boven.
- Leg de plakjes citroen in de pan.
- Blus de pan met de wijn, schraap de bakrestjes los en warm de saus goed door.
- Meng de beetgare spaghetti met de saus en doe er op het laatste de kip en de ovengeroosterde tomaatjes bij. Voeg ook een pollepel pastakookvocht toe.
- Warm nog eens goed door.
- Verdeel de pasta met kip over 2 mooie borden.
- Werk elke portie af met een halve burrata en gebakken pijnboompitjes.
- Strooi fijngesneden basilicum over het gerecht.
TIP:
Bak de pijnboompitjes goudbruin in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Voorzie een tweede portie pijnboompitjes, voor als je de eerste laat aanbakken.
Reacties