Pizzabroodje

Foto Cathy Van de Moortele

Ik had pizzadeeg voor 2 personen gemaakt en alvast 1 pizza gebakken. Mijn man had niet echt zin in pizza dus ik besloot om het pizzadeeg voor mezelf te houden. Het deeg mocht een nachtje rusten in de koelkast en de volgende dag liet ik het eerst op kamertemperatuur komen vooraleer ik er dit pizzabroodje van maakte. Wat denk je? Heerlijk toch?

Wat hebben we nodig:

  • 220 ml water, lauwwarm
  • 11 gr korrelgist
  • 3 gr fijne griessuiker
  • 350 gr pizzabloem
  • 5 gr zout
  • 20 gr olijfolie
  • fijngesneden chorizo
  • mozzarella, geraspt
  • oregano

Hoe gaan we te werk:

  • Doe het water in een kommetje en los er de gist en de suiker in op.
  • Laat het gistpapje 5 min staan, tot het schuimig wordt.
  • Doe de bloem in de kom van de Kenwood en meng er het zout door.
  • Maak een putje in het midden en giet er het gistpapje en de olijfolie in.
  • Laat de Kenwood het deeg kneden tot het mooi homogeen en elastisch is.
  • Leg de deegbal in een lichtjes ingevette kom met deksel en laat het een uur rijzen (of tot het in volume verdubbeld is).
  • Verdeel het deeg in twee gelijke porties en bol ze op.
  • Laat het deeg 15 min afgedekt rusten.
  • Duw één portie deeg plat. Vouw de helft naar het midden en vouw dan de andere helft ook naar het midden.
  • Vouw het broodje dicht en rol het onder je handen tot een stokbroodje.
  • Leg het broodje met de naad naar beneden op de bakplaat met bakpapier.
  • Knip het broodje in met een schaar, op meerdere plaatsen. Diep genoeg, maar niet zo diep, dat je het broodje doorsnijdt.
  • Vul de verkregen sneden met chorizo en mozzarella. Strooi er wat oregano over.
  • Doe hetzelfde met het tweede broodje.
  • Dek het broodje af met een handdoek en laat het rijzen, zo'n 30 - 45 min of tot het in volume verdubbeld is.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de pizzabroodjes 30 - 35 min.
  • Laat de broodjes even afkoelen voor je er je tanden in zet.

TIP:

Je kan ook gewone bloem gebruiken ipv pizzabloem.

Reacties