Daal van koraallinzen en kokosroom

Foto Cathy Van de Moortele

Ik heb de smaak van koraallinzen weer te pakken. Deze linzen zijn ideaal om te verwerken in soepen, sauzen en curry's, net omdat ze zo makkelijk wegsmelten en omdat ze je gerecht een prachtige kleur en volle smaak geven. Deze linzen hoef je niet te weken en/of op voorhand te koken voor je ze kan toevoegen aan een gerecht: ze hebben maar weinig tijd nodig om te garen en dat kan perfect in het gerecht zelf.
Een curry dus. Helemaal niet moeilijk om te maken en yummy da bummy! Of zoiets.

Wat hebben we nodig:

  • 2 eetlepels olie
  • 3 koffielepels komijnzaad
  • 2 uien, gepeld en gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 stuk gember, geschild en in lucifers gesneden
  • 1 koffielepel kurkuma
  • enkele chilivlokjes
  • zout
  • 2 kaffir limoenblaadjes, gekneusd
  • 200 gr koraallinzen, gewassen
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 blik kokosroom
  • sap van 1 limoen
  • verse koriander, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de olie goed warm worden.
  • Laat het komijnzaad geurig worden in de olie.
  • Snij de uien in dunne repen en voeg ze toe aan de pan. Blijf goed roeren, zodat ze niet aanbranden. Zet het vuur niet te hoog.
  • Voeg de look toe en strooi de gemberreepjes over de uien. Roer om.
  • Kruid met kurkuma, chili en zout.
  • Leg de kaffir limoenblaadjes op de uien en doe er de koraallinzen, tomaten en kokosroom bij.
  • Laat de koraallinzen volledig wegsmelten op een medium-laag vuur.
  • Verfris met het limoensap.
  • Serveer de curry over basmatirijst en werk af met verse koriander. Mijn favoriete basmatirijst is mahmood rijst.

TIP:

De kaffir limoenblaadjes kan je vers kopen bij Kruiden Claus.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties