Crumble cake

Foto Cathy Van de Moortele

Mijn favoriete bakboeken zijn die van Stefan Elias. Stefan is een excellente bakker maar ook een super leraar die zijn workshops met veel plezier en enthousiasme aan de man brengt. Ik heb het geluk gehad al een paar keer bij zo'n workshop te zijn en dat is toch altijd nog net iets extra. De boeken van Stefan zijn heel duidelijk en haalbaar voor iedereen die graag in de keuken staat of nog moet beginnen met bakken. Wil je het toch eens zien met je eigen ogen? Dan kan ik je zeker de workshops aanraden. 
Deze crumble cake is superlekker. Heel mals van binnen en zo knapperig door het crumble laagje. Zorg dat je bakvorm het juiste formaat heeft.

Wat hebben we nodig:

  • 2 eieren
  • 100 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 100 gr patisseriebloem
  • 5 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 40 gr patisseriebloem
  • 20 gr boter, op kamertemperatuur
  • 20 gr fijne griessuiker
  • een beetje plantaardige olie

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een kleine bakvorm van 9x16cm in met een beetje boter.
  • Met een garde klop je de eieren op met de boter en de suiker. 
  • Meng het bakpoeder, het zout en de bloem door elkaar en voeg die daarna toe aan de natte ingrediĆ«nten.
  • Meng alles tot een homogeen beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
  • Doe de bloem met de boter en de suiker in een kommetje en plet alles door elkaar met een vorkje.
  • Strooi de crumble over de cake.
  • Doop een spatel in een beetje olie en dip die ondiep in de lengte van de cake. Hierdoor zal de cake mooi in het midden rijzen en niet openscheuren.
  • Schuif de cake voor 55 min in het midden van de oven.
  • Laat de cake in de vorm afkoelen op een rooster.
  • Ontvorm de cake.
  • Snij de cake pas aan nadat hij helemaal is afgekoeld.

TIP:

Serveer deze cake bij de koffie.
Wil je graag een workshop volgen bij Stefan Elias? Zorg dan dat je er snel bij bent, want ze zijn heel snel uitverkocht.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties