Airfryer kippenbil

Foto Cathy Van de Moortele

Niets makkelijker dan het klaarmaken van kippenbillen in de airfryer. Je hebt er geen omkijken naar en je kip zal heel erg lekker en zacht zijn. Zorg dat je de billen goed droogdept, zodat het vel krokant gebakken wordt.

Wat hebben we nodig:

  • 2 kippenbillen
  • peper van de molen
  • zout
  • kipkruiden
  • 1 koffielepel bakpoeder

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de airfryer op 200°C.
  • Dep de kippenbillen goed droog.
  • Kruid de billen met peper en zout en kipkruiden.
  • Stuif wat bakpoeder over de billen.
  • Bak de kippenbillen 45 - 60 min en schud de mand van de airfryer om het kwartier even op.
  • Draai de billen halverwege de gaartijd om.

TIP:

Ook lekker als je de kippenbillen later koud opeet.

Reacties