Flan

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van de textuur van flan. Ogen dicht, genieten maar. Zet eens de stap naar een melkboer in jouw buurt, om een fles verse melk op te halen. De smaak van verse melk vind je terug in deze flan. Neem je ook dagverse eitjes mee? Dat is helemaal genieten.

Wat hebben we nodig:

  • 4 eieren
  • 480 ml verse melk
  • 100 gr fijne griessuiker
  • merg van 1/2 vanillestok
  • snuifje zout
  • vers geraspte nootmuskaat

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Zet een ronde bakvorm met een diameter van 20 cm klaar en vul de waterkoker alvast met water.
  • In een kom klop je de eieren op met de melk, suiker, vanille en het zout. 
  • Gebruik liever geen mixer, om te vermijden dat je schuim krijgt op het beslag. Een garde is prima.
  • Neem een grote ovenschotel en zet er de bakvorm in.
  • Giet het beslag in de bakvorm.
  • Rasp nootmuskaat in een kommetje en strooi dat gelijkmatig over het beslag.
  • Giet kokend water in de ovenschotel, tot halverwege de hoogte van de bakvorm.
  • Laat de flan 1u garen.
  • Laat de flan in de vorm afkoelen op een rooster. Hij zal opstijven tijdens het afkoelen.

TIP:

Je kan de nootmuskaat weglaten en net voor het serveren, de flan bestuiven met een beetje kaneel.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties