Libanese pittige aardappeltjes
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Gefrituurde aardappelblokjes met een pittig sausje. Een beetje zoals de patatas bravas, maar dan een versie uit Libanon. Ze noemen ze daar: batata harra.
Wat hebben we nodig:
- 400 gr aardappelen, geschild
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
- Aleppo peper (pul biber)
- snuifje zout
- 10 gr verse koriander, gesnipperd
- partjes citroen
Hoe gaan we te werk:
- Snij de aardappelen in dikke plakken en daarna in blokjes.
- Laat ze 20 min in koud water staan.
- Droog ze goed af.
- Verwarm het frituurvet voor op 150°C.
- Frituur de aardappelblokjes tot ze aan de buitenkant een klein korstje vertonen.
- Laat ze afkoelen op keukenpapier.
- Verwarm de olie nu tot 180°C.
- Ondertussen zet je een pannetje op het vuur.
- Warm de olijfolie op met de knoflook.
- Kruid met Aleppo peper en zout.
- Strooi de helft van de koriander over de olie.
- Frituur de aardappeltjes krokant en meng ze daarna met de pittige looksaus.
- Sprenkel wat vers geperst citroensap over de aardappeltjes.
TIP:
Werk de aardappeltjes af met extra koriander en Aleppo peper.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
- 8 medium gold potatoes peeled and cut into cubes
- 2 tablespoons olive oil divided
- ½ teaspoon salt
- 3 garlic cloves minced
- 2 teaspoons crushed red pepper divided
- 1 cup chopped cilantro divided
- Lemon wedges for serving
- Preheat the oven to 450°F and line a sheet pan with parchment paper.
- Place the potatoes on the baking sheet in one layer, drizzle 1 tablespoon olive oil on top and season with salt. Roast until the potatoes reach a golden brown color and crisp, about 30 minutes, flipping halfway through.
- Meanwhile, heat the remaining 1 tablespoon olive oil in a small pan. Add the garlic, 1 teaspoon of the crushed red pepper and half the cilantro. Sauté until the garlic is golden in color, about 2 minutes; remove from heat and set aside.
- Once the potatoes are roasted, transfer the garlic mixture on top of the potatoes and toss with the remaining cilantro and the red pepper flakes.
- Serve hot or warm with a squeeze of lemon juice on top, if desired
Reacties