Andijvie met knoflookvinaigrette

Foto Cathy Van de Moortele

Mijn favoriete manier om andijvie te eten: met knoflookvinaigrette. Ik snij de schoongemaakte andijvie in fijne reepjes en maak ze aan met de vinaigrette. We eten er graag West-Vlaamse stovers bij en gepocheerde eitjes of gebakken vis. 

Wat hebben we nodig:

  • 1/2 krop andijvie, schoongemaakt 
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • sap van 1/2 citroen
  • vloeibare zoetstof
  • verse bieslook, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Haal alle bladeren uit elkaar en was ze goed. Zwier ze droog in de slazwierder.
  • Doe de sjalotsnippers in een mooie kom en rasp er de knoflook boven.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de olie en het citroensap toe. Zoet met vloeibare zoetstof.
  • Strooi de bieslook over de vinaigrette en meng alles door elkaar.
  • Leg de andijviebladeren op elkaar en snij ze in fijne reepjes.
  • Leg de andijvie op de vinaigrette en meng alles dooreen net voor je aan tafel gaat.

TIP:

Ook lekker met witte boontjes erbij.
De buitenste bladeren van de andijvie geef ik aan onze kippen.

Reacties