Andijvie met knoflookvinaigrette
Foto Cathy Van de Moortele |
Mijn favoriete manier om andijvie te eten: met knoflookvinaigrette. Ik snij de schoongemaakte andijvie in fijne reepjes en maak ze aan met de vinaigrette. We eten er graag West-Vlaamse stovers bij en gepocheerde eitjes of gebakken vis.
Wat hebben we nodig:
- 1/2 krop andijvie, schoongemaakt
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld
- peper van de molen
- fleur de sel
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- sap van 1/2 citroen
- vloeibare zoetstof
- verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Haal alle bladeren uit elkaar en was ze goed. Zwier ze droog in de slazwierder.
- Doe de sjalotsnippers in een mooie kom en rasp er de knoflook boven.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de olie en het citroensap toe. Zoet met vloeibare zoetstof.
- Strooi de bieslook over de vinaigrette en meng alles door elkaar.
- Leg de andijviebladeren op elkaar en snij ze in fijne reepjes.
- Leg de andijvie op de vinaigrette en meng alles dooreen net voor je aan tafel gaat.
TIP:
Ook lekker met witte boontjes erbij.
De buitenste bladeren van de andijvie geef ik aan onze kippen.
Reacties