Toast met moussarella, gebakken peer en zachte prosciutto
Foto Cathy Van de Moortele |
Het ziet er behoorlijk zomers uit, dit bordje van peer, prosciutto en moussarella, maar wat zal het? Het is gewoon superlekker en ik vind dit een heerlijke lunch. Heb je een plek waar je zuurdesembrood kan kopen? Rooster dan een dikke plak in de pan en schik er de moussarella en peer op.
Moussarella is een product van Fattorie Garofalo: 100% buffelmozzarella gevuld met 100% buffelricotta. Ik koop het bij Jumbo in Zelzate en ben er helemaal weg van.
Wat hebben we nodig:
- 1 dikke plak zuurdesembrood
- olijfolie
- klontje boerenboter
- peper van de molen
- fleur de sel
- 1 stevige peer, gewassen
- 1 moussarella, uitgelekt
- enkele plakjes zachte prosciutto
- jonge oreganoblaadjes
- Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
- Zet een gietijzeren pan op het vuur en doe er wat olijfolie in.
- Leg het brood in de pan en laat het roosteren.
- Draai het brood om, besprenkel met olijfolie en rooster ook deze tweede zijde.
- Breek de moussarella op de toast en smeer hem open.
- Kruid met peper en fleur de sel.
- Laat nu wat boter lichtjes kleuren in dezelfde pan.
- Snij de peer in plakken. Bak de plakken peer in de boter, aan beide zijden.
Schik de plakken peer op het brood. - Maak kleine hoopjes van de prosciutto en geef ze een plekje op de peren.
- Druppel olijfolie over het geheel en strooi er de oreganoblaadjes over.
- Kruid met Aleppo peper.
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Vind je geen moussarella? Dan kan je ook een heerlijke burrata in huis halen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties