Pannetje orzo met groenten

Foto Cathy Van de Moortele


We doen nog eens een orzo pannetje. Met groenten deze keer. Het ziet er niet alleen lekker uit, het is ook nog eens gezond. Lijkt me niet verkeerd, zo net voor we de feestperiode tegemoet gaan.
Orzo is een pastasoort die een beetje lijkt op rijst. Veelzijdig in gebruik en snel klaar. Handig dus, om wat van die orzo in je voorraadkast te hebben. Neem meteen ook enkele blikken kikkererwten mee, want daar kan je ook alle kanten mee op.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 wortel, geschraapt en in maantjes gesneden
  • 1/2 jonge courgette, gewassen en in blokjes gesneden (verwijder de zaadlijst)
  • 1 tomaat, gepeld en ontpit, in blokjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 kop orzo
  • 400 ml groentebouillon, heet
  • peper van de molen
  • zout
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een diepe hapjespan op het vuur en laat er wat olijfolie in opwarmen.
  • Fruit de uisnippers aan tot ze glazig zijn en fruit dan ook de knoflook even mee.
  • Roer het kerriepoeder door de uien en bak die even mee. Zorg er voor dat de kerrie niet aanbakt.
  • Voeg de groenten toe en laat ze even mee garen.
  • Doe de kikkererwten, de orzo en de hete bouillon erbij.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verlaag het vuur en laat het geheel zo'n 15 min sudderen, tot de groenten en de orzo gaar zijn.
  • Blijf de hele tijd roeren en voeg bouillon toe waar nodig, zoals bij een risotto.
  • Haal de pan van het vuur, strooi er rijkelijk peterselie over heen en meng nog eens kort door elkaar.

TIP:

Weer een receptje waarbij je graag resten hebt voor in de lunchbox de volgende dag. Leg een ijsblokje op je portie bij het opwarmen in de microgolf, zodat er weer wat vocht bij komt.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties